cp-net

Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 248)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: SWASH orthese: voor- en nadelen ……. #2983
  cp-net
  Deelnemer

  Dag allemaal,

  al een wat ouder onderwerp maar een nieuwe vraag van een collega.
  Zijn er in het land nog centra die de SWASH orthese inzetten tbv het beinvloeden van sterke endorotatie bij het lopen (nb. met posterior walker) en wat zijn de ervaringen?
  Welke alternatieven worden er gebruikt? Wij hebben eens een jongen gezien na botuline-injecties in Turkije die een rotatieband/ elastiek had voorgeschreven aldaar (band om bekken en vervolgens rondom boven- en onderbeen aanleggen en bevestigd met een riempje aan de schoen). Ik ben benieuwd of dit elders in het land ook wordt gebruikt of ervaringen mee zijn.

  Groeten, Jolienke

  In reactie op: informatieve ppt over deze richtlijn #2972
  cp-net
  Deelnemer

  Fijn Stella, dank voor het delen!

  In reactie op: De corona challenge #2832
  cp-net
  Deelnemer

  Verspreid! Goed om te doen. We hebben binnen Heliomare ook al een hele verzameling gemaakt van alle oefenprogramma’s die momenteel met kinderen en ouders gedeeld worden. Leuk om binnen je centrum met elkaar te delen, want ik denk dat we nog nooit zoveel therapie op afstand hebben gegeven als nu.
  Succes allemaal in deze rare tijd!
  Groeten Marank Elfrink (Heliomare)

  In reactie op: PEDI of COPM of CP Child?? #2820
  cp-net
  Deelnemer

  Dank voor alle reacties, ik heb ze doorgegeven!
  Marjo
  Heliomare, locatie Noord

  In reactie op: pedi cat #2813
  cp-net
  Deelnemer

  Dag allen,

  van mijn collega die bezig is met het uitproberen van de PEDI-CAT kreeg ik de volgende vraag. Zijn er collega’s die dit herkennen in het interpreteren van de scores?
  Volgens de handleiding:
  De normatieve scores beschrijven de uitvoering van het kind in vergelijking met andere (Amerikaanse) kinderen van dezelfde leeftijd (met intervallen van een jaar). De normatieve scores worden als T-scores gepresenteerd, waarbij het gemiddelde voor elke leeftijdsgroep 50 is. Scores tussen 30 en 70 worden als normaal beschouwd (dat wil zeggen gemiddeld + of – 2 standaardafwijkingen)
  Vervolgens zijn er dan nog percentielscores , die worden weergegeven in reeksen van <5e percentiel, 5e-25e percentiel, 25e-50e percentiel, 50e-75e percentiel, 75e percentiel, 75e-100e percentiel.

  Bij de berekening van de PEDI-CAT werd er een T score gepresenteerd met een score van 41 met een P waarde van P<5. Dit was ook het geval bij een T-score van 30 en een P<5.

  Wie kan haar verder helpen?

  Groeten,

  In reactie op: PEDI of COPM of CP Child?? #2812
  cp-net
  Deelnemer

  Hoi Allemaal,

  Wij gebruiken de PEDI-Nl bij de jongere kinderen. En proberen binnen de peutergroepen de COPM hieraan te koppelen om de doelen van ouders te meten.
  PEDI-cat wachten wij op de ervaringen die gepresenteerd gaan worden op het ET congres, wat hier eerder gedeeld wordt.

  COPM gebruiken we bij alle kids boven de 7. Bij de kort en intensieve trajecten koppelen we dan een GAS schaal aan de doelen.
  CP child moet nog geïmplementeerd worden.

  gr. Bart
  Revant Breda

  In reactie op: pedi cat #2811
  cp-net
  Deelnemer

  Dag allen,

  wat ik van mijn collega begreep die aan de werkgroepen deelneemt klopt de ervaring die Geke deelt mbt. de jonge kinderen.
  De leeftijdsrange is groot (een jaar) en vanuit ervaring komen er veel niet relevante vragen bij de jonge kinderen (en ernstig aangedanere kinderen)Dit heeft ons doen besluiten de PEDI-CAT nu als proef te gaan inzetten bij een groep oudere kinderen (vanaf 7 jaar) die binnen ons schoolteam op gezette leeftijden (gekoppeld aan afname van de Groeiwijzer en observatie bij de fysio en ergo) worden gezien om voortgang van groei naar zelfstandigheid te evalueren.

  Groeten Jolienke

  In reactie op: PEDI of COPM of CP Child?? #2810
  cp-net
  Deelnemer

  Dag allen,

  ik sluit me bij Geke aan, binnen de 0-4 wordt ook hier meer gebruik gemaakt van de PEDI-NL ipv de PEDI-CAT ook nav de landelijke ervaringen.
  Bij de 0-4 wordt standaard de COPM gedaan bij start van de behandeling. Ook wordt de COPM ingezet bij de oudere kinderen en idd vooraf aan de Piratengroep en Handig 2 Handig groep. De CP-CHILD moet hier nog worden geïntroduceerd.
  Groeten Jolienke

  In reactie op: Evidence statement en behandelprotocol shockwave #2792
  cp-net
  Deelnemer

  Dank voor het delen Karin,

  Ter info, wij zijn ook gestart met een pilot bij een aantal kinderen.

  gr. Bart
  Revant

  In reactie op: Volwassenen met CP #2791
  cp-net
  Deelnemer

  Vanuit de Polikliniek Jongvolwassenen start de module ‘Regie Over Eigen Leven’, editie ‘Najaar 2019’, op dinsdag 14 september, 16:30-18:30 uur.
  Er zijn nog plekken vrij.

  Met zo´n zes tot acht andere jongeren leren deelnemers tijdens ‘Regie over eigen leven’ het zelfinzicht en zelfvertrouwen te vergroten.
  Onder begeleiding van twee maatschappelijk werkers zijn er elf wekelijkse bijeenkomsten van twee uur.
  Thema’s die binnen de module aan bod komen zijn:
  – hulp vragen
  – grenzen aangeven
  – keuzes maken
  – eigen verantwoordelijkheden onderkennen
  – positief zelfbeeld vergroten
  – zelfvertrouwen vergroten
  – blik op de toekomst richten

  Nadere informatie:
  Anthon Mesman, maatschappelijk werk
  amesman@rijndam.nl

  Locatie:
  Rijndam revalidatiecentrum, locatie Westersingel

  Aanmelding:
  Via reguliere werkwijze aan het medisch secretariaat Neurorevalidatie, locatie Westersingel (Info-polikliniekWS@rijndam.nl) t.a.v. Iris Koehler.

  In reactie op: Deelname ontwikkeling Mini EDACS #2789
  cp-net
  Deelnemer

  Hoi Allemaal,

  Heeft er iemand zicht op de stand van zaken rondom de mini EDACS, en of we dit nu wel of niet al moeten gebruiken?

  gr. Bart
  Revant

  In reactie op: Volwassenen met CP #2782
  cp-net
  Deelnemer

  Bij ons is er een poli jongvolwassenen (niet alleen voor CP) waar jongeren van 18-25jr terecht kunnen. Er worden verschillende modules voor georganiseerd, die gaan over ‘aan het werk’, regie over eigen leven’, ‘gezonde leefstijl’ en ‘vriendschap, verkering en vrijen’.
  Daarnaast is er de module ‘omgaan met lange termijn gevolgen CP’ voor volwassenen met CP en hebben we zitadviesteam, looppoli en schoenenspreekuur voor specifieke vragen.
  Echter merken wij dat we voor de modules niet altijd voldoende deelnemers krijgen. We zijn daarom bezig om hier meer bekendheid aan te geven, onder andere via social media. En daarnaast gaan we huisartsen en fysiotherapeuten in de eerste lijn via een nieuwsbrief op de hoogte stellen van deze mogelijkheden bij Rijndam zodat ze kunnen doorverwijzen. Hopelijk gaan de mensen ons dan beter vinden.

  In reactie op: Volwassenen met CP #2771
  cp-net
  Deelnemer

  Hoi Kim,
  Een mooie wens, zou ik zeggen. En hopelijk komt die uit, want deze groep mensen heeft toch vaak vragen en raakt ondergesneeuwd. Bij ons is het heel fijn dat ik wat tijd mag stoppen in het verbeteren van de zorg voor deze groep.
  Ook is het van belang dat deze groep ons (revalidatiecentra) weet te vinden. Ze hebben vaak moeite om de juiste plek te vinden voor hun vragen. Daarom probeer ik nu meer bekendheid, oa via social media, te genereren.

  Dus blijf onderstrepen dat dit van nut is bij de projectleiders/management!
  Nelie

  In reactie op: Volwassenen met CP #2765
  cp-net
  Deelnemer

  Hoi

  Bij ons is er inderdaad een transitiepoli, en op oudere leeftijd komen ze terug bij de revalidatieartsen van de poli neurologie.
  het verschilt erg per casus hoe de opvolging is. (jaarlijks, indicatie enz)

  gr. Bart Revant, Breda

  In reactie op: Volwassenen met CP #2764
  cp-net
  Deelnemer

  Bedankt voor jullie antwoorden.
  Op welke afdeling komen ze bij jullie terecht als ze de volwassen leeftijd bereiken. Is dat de afdeling neuro?

  En: jullie zijn vooral bezig met transitie naar volwassen leeftijd. En wat als ze op latere leeftijd vragen krijgen? Wij zien mensen ook terug tijdens het werkende leven waar ze toch tegen grenzen aanlopen, en/of op hogere leeftijd waar ouderdomsklachten eerder of heftiger komen of voor nieuwe belemmeringen zorgen.
  Kunnen deze mensen ook bij jullie volwassen afdeling terecht? Afdeling neuro?

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 248)