Even voorstellen: nieuwe directeur Aukje Andringa

Met genoegen stel ik mij aan jullie voor als de nieuwe directeur van CP-Net. Mijn naam is Aukje Andringa en vanaf 1 juni 2024 neem ik de directeursfunctie over van Anne-Christien de Zwart.

Na mijn studies Gezondheidswetenschappen en Fysiotherapie heb ik diverse functies vervuld binnen de neurorevalidatie. Zo heb ik als fysiotherapeut gewerkt bij revalidatiecentrum Revant en in een eerstelijns fysiotherapiepraktijk. In 2022 promoveerde ik aan de Vrije Universiteit van Amsterdam op mijn proefschrift getiteld “Dynamics of upper limb spastic paresis post stroke”. Daarnaast heb ik als docent gewerkt bij de opleiding Fysiotherapie. Deze ervaringen hebben mij een brede kijk op de zorg gegeven.

Sinds december 2021 ben ik als manager betrokken bij het Nederlands CP register. Vanuit die rol heb ik CP-Net leren kennen als een krachtig netwerk, waarin zeer betrokken zorgverleners, onderzoekers en mensen met CP samenwerken om de zorg voor mensen met CP te verbeteren. Daarbij zie ik overlap tussen deze beide initiatieven en mooie kansen om elkaar te versterken.

Ik kijk er dan ook naar uit om deze functies te gaan combineren en samen met het bureau en bestuur het netwerk van CP-Net te ondersteunen en verder te ontwikkelen. Bovendien zie ik het als een mooie uitdaging om de samenwerking met het Nederlands CP register verder mee vorm te geven en te versterken.

Ik heb veel zin om aan de slag te gaan met deze uitdagende functie en ik hoop velen van jullie in de komende tijd te ontmoeten.