Richtlijn Cerebrale parese bij kinderen herzien

Een aantal modules van de multidisciplinaire Richtlijn Cerebrale parese bij kinderen zijn herzien. Bij de start van de herziening, 2 jaar geleden, hebben knowledge brokers van CP-Net knelpunten in de implementatie van de richtlijnaanbevelingen aangedragen. Daarnaast hebben enkele knowledge brokers namens CP-Net meegelezen met conceptversies van de herziene modules en deze van commentaar voorzien.

De herziene richtlijn Cerebrale parese bij kinderen is online te raadplegen via de Richtlijnendatabase van de Federatie Medisch Specialisten.

Het initiatief voor deze richtlijn is afkomstig van de Nederlandse Vereniging van Revalidatieartsen (VRA). De richtlijn is opgesteld door een multidisciplinaire commissie met vertegenwoordigers vanuit de (kinder)revalidatieartsen, (kinder)neurologen, plastische chirurgen, (kinder)neurochirurgen, orthopedisch chirurgen, kinderfysiotherapeuten, kinderergotherapeuten, psychologen, logopedisten en onderzoekers. Gezien het belang van het patiëntenperspectief waren twee vertegenwoordigers van de patiëntenvereniging CP Nederland afgevaardigd in de werkgroep.