beeldmerkcpnet

homeicon twitter linkedin sitemap

Kopfoto01

CP-Net is een onafhankelijk netwerk van zorgverleners, onderzoekers en mensen met cerebrale parese. Deze drie partijen wisselen kennis en kunde uit met één doel: continue verbetering van de zorg voor mensen met cerebrale parese (CP). CP-Net streeft ernaar dat vanaf 2020 alle mensen met een CP-zorgvraag door een team met een gespecialiseerde arts op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten worden behandeld. Momenteel nemen 20 revalidatie-instellingen deel aan ons netwerk, met 29 zorglocaties. CP-Net organiseert drie maal per jaar netwerkbijeenkomsten voor de knowledge-brokers van deze locaties, personen die de brug vormen tussen het netwerk en hun teams.

De komende jaren wil CP-Net de stap maken van een prima functionerend netwerk naar een organisatie die niet alleen knowledge-brokers ondersteunt, maar ook zichtbare meerwaarde creëert voor mensen met cerebrale parese en hun zorgverleners. In het bijzonder ondersteunt CP-Net de totstandkoming van een nationaal CP-Register en ontwikkelt een CP-onderzoeksagenda. Op deze website vind je onze missie, meerjarenplan en jaarplan 2018. Deze plannen worden uitgewerkt door het bureau van CP-Net dat bestaat uit een directeur, twee coördinatoren en een secretaresse.

De grote lijnen van CP-Net worden uitgezet en bewaakt door een bestuur. Dit bestuur bestaat momenteel uit maximaal vijf leden, maar kan op termijn worden uitgebreid. In het bestuur dienen in ieder geval de volgende achtergronden vertegenwoordigd te zijn:

  1. Zorgverlener,
  2. Onderzoeker,
  3. Patiënt met CP of ouder/verzorger van een kind met CP.

De positie van een patiënt met CP of ouder/verzorger van een kind met CP is momenteel vacant.
Daarom zoeken wij per direct een

Bestuurslid CP-Net
voor ongeveer 8 uur per maand

Wij zoeken…
Wij zoeken een bestuurslid die zelf CP of een kind met CP heeft en vanuit die ervaring mee kan denken over de beste strategie voor ons netwerk zodat we samen de doelen kunnen behalen. Enige bestuurservaring en/of ervaring met financiering van projecten en netwerken (sponsoring/crowdfunding) is een pre.

Activiteiten…
Het bestuur van CP-Net komt ongeveer zes keer per jaar bij elkaar voor een vergadering van 2 uur. Er wordt van je verwacht dat je goed voorbereid bij deze vergaderingen aanwezig bent. Verder organiseert CP-Net drie keer per jaar een netwerkdag (10.00-17.00 uur) waar de bestuursleden worden geacht regelmatig bij aanwezig te zijn. Ten slotte wordt tijdsinvestering gevraagd voor de onderwerpen/ portefeuilles die aan jou als bestuurslid worden toebedeeld of ad hoc vragen die ongepland opspelen. Al met al vraagt het een gemiddelde tijdsinvestering van ongeveer 8 uur in de maand.

Wij bieden…
Je wordt bestuurslid van een prachtig, prima functionerend netwerk. Netwerken zijn de toekomst in de zorg. Wat ons uniek maakt is de effectieve en gelijkwaardige manier waarop patiënten, onderzoekers en zorgverleners samenwerken. Vanuit een enorme betrokkenheid en resultaatgerichte werkwijze komen we samen verder. Aan jou de mogelijkheid om dit netwerk, samen met de rest van het bestuur en het bureau, verder uit te bouwen. Je draagt hierdoor bij aan betere zorg voor mensen met CP.

De bestuursfunctie is onbezoldigd. Voor de ten behoeve van de stichting gemaakte kosten bestaat een redelijke vergoeding.Je motivatie en CV kun je tot 26 november 2018 sturen aan Laura van Steenveldt, de directeur van CP-Net (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Voor vragen kan je terecht bij de voorzitter van CP-Net, Jules Becher (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).