Het besloten deel van deze website is alleen toegankelijk voor de knowledgebrokers van de deelnemende organisaties.

beeldmerkcpnet

homeicon twitter linkedin

kopfoto03
!--
Wat zijn volgens jou de belangrijkste onderzoeksvragen voor mensen met Cerebrale Parese?
Jouw mening telt! Vul de vragenlijst in!
-->

In Nederland wordt relatief veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar Cerebrale Parese. Door het maken van een onderzoeksagenda kan toekomstig onderzoek zich nog beter richten op datgene wat mensen met CP en hun omgeving belangrijk vinden.

Het doel van de Nationale onderzoeksagenda voor Cerebrale Parese is te komen tot een lijst van de 10 belangrijkste onderzoeksvragen die voortkomen uit de behoeften van mensen met CP en hun naasten, in nauwe samenwerking met onderzoekers en zorgprofessionals.

CP-Net zal de agenda opstellen, de implementatie van de agenda aanjagen, het onderzoek monitoren, de uitkomsten verspreiden en bijdragen aan het implementeren hiervan in de praktijk.

We zitten op dit moment (juni 2020) in fase 4!

Werkwijze
Bij het opstellen van de nationale onderzoeksagenda doorlopen we een aantal fases.
In fase 1 proberen we zoveel mogelijk onderzoeksvragen te verkrijgen van mensen met CP, ouders, zorgverleners en professionals.
In fase 2 worden alle vragen bekeken en geordend en wordt er gekeken of er misschien al onderzoek naar gedaan is.
In fase 3 wordt het overzicht van alle vragen en categorieën verspreid en kunnen mensen met CP, ouders, zorgverleners en professionals aangeven welke vragen zij het belangrijkst vinden.
In fase 4 wordt met de uitkomsten van deze enquête en een focusgroep (groep van mensen met CP, ouders, zorgverleners en professionals) een top 10 van onderzoeksvragen samengesteld.
In fase 5 word de onderzoeksagenda gepresenteerd en zullen we deze voorleggen aan relevante fondsen, universiteiten, hogescholen en andere kennis- en onderzoeksinstellingen.

onderzoeksagenda01

Achtergrond
In het buitenland zijn er al een aantal succesvolle voorbeelden van intensief samenwerken tussen patiënten, zorgprofessionals en onderzoekers binnen het onderzoek. Bij deze voorbeelden is ook duidelijk te zien dat de nationale onderzoeksagenda ’s ook daadwerkelijk bijdragen aan de richting en focus van het wetenschappelijk onderzoek. Deze succesvolle resultaten vormen het uitgangspunt van deze onderzoeksagenda.

Contact
Voor meer informatie over de onderzoeksagenda kunt u contact opnemen met:
Maaike de Kleijn, projectleider
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Mobiel: 06-15869525 (woensdag 9:00 - 17.00 uur)

phelpsstichtingDe ontwikkeling van de Nationale Onderzoeksagenda voor Cerebrale Parese wordt mede mogelijk gemaakt door de Phelps Stichting.