Het besloten deel van deze website is alleen toegankelijk voor de knowledgebrokers van de deelnemende organisaties.

beeldmerkcpnet

homeicon twitter linkedin

kopfoto03

In fase 3 vragen we welke 10 onderzoeksvragen voor jou het meest belangrijk zijn.

In fase 1 hebben we zoveel mogelijk onderzoeksvragen geïnventariseerd. In de tweede fase zijn als deze onderzoeksvragen beoordeeld, samengevoegd en ingedeeld in thema’s. In deze fase vragen we mensen met Cerebrale Parese en hun ouders, (zorg)professionals en ouders om aan te geven welke van de ingediende vragen zij het belangrijkste vinden. Dit noemen we de eerste prioritering van de onderzoeksvragen.

Dit doen we door zoveel mogelijk mensen met CP en hun ouders, maar ook aan onderzoekers en (zorg)professionals te vragen om hun persoonlijke top 10 aan ons door te geven. De oproep tot het invullen van de vragenlijst wordt verspreid in revalidatiecentra, ziekenhuizen, eerstelijnspraktijken, instellingen voor mensen met een verstandelijke beperking, onderwijsinstellingen etc.

In de vragenlijst vragen we je om je persoonlijke top 10 door te geven van onderzoeksvragen waar volgens jou onderzoek naar gedaan moet worden. Naast het opschrijven van je onderzoeksvragen wordt je ook gevraagd om een aantal extra vragen in te vullen. Bijvoorbeeld vanuit welke achtergrond je de enquete hebt ingevuld en welk GMFCS-niveau je hebt. Deze antwoorden gebruiken we om, indien nodig, bepaalde groepen extra te stimuleren de enquete in te vullen. We willen graag dat de onderzoeksagenda representatief is voor alle mensen met CP en hun omgeving.

Op 10 mei 2020 is de laatste mogelijkheid om jouw persoonlijke top 10 in te sturen!

Veelgestelde vragen

Ik wil mijn top 10 doorgeven maar dat lukt me niet via de computer. Kan het ook op een andere manier?
Ja, dat kan! Als je de vragenlijst liever op papier ontvangt, kun je ons mailen of bellen. We sturen je dan een vragenlijst op papier toe. Wanneer je het lastig vindt om te lezen en/of schrijven dan kunnen we je persoonlijke top 10 ook telefonisch bespreken. Bel dan met CP-Net, 06-15869525 voor het maken van een afspraak.

Ik heb mijn onderzoeksvragen al doorgegeven. Waarom moet ik nu doorgeven welke onderzoeksvragen ik het belangrijkste vindt?
Dit is belangrijk omdat we uit alle 182 vragen uiteindelijk moeten komen tot een top 10. Met de informatie die in deze fase ophalen kunnen we van alle drie de groepen (mensen met CP/ouders – zorgprofessionals – onderzoekers) zien wat zij het belangrijkste vinden. Hoe meer mensen deze top 10 invullen, hoe representiever de uiteindelijke top 10 wordt. De onderzoeksvragen die in deze fase het meest worden gekozen worden in de volgende fase voorgelegd aan de focusgroep. Zij zullen dan de uiteindelijke top 10 samenstellen.